Mesto Prešov má v úrade najlešiu informatičku

25.02.2013 Prešov

Prešov - Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS), občianske združenie eSlovensko a Únia miest Slovenska počas 17. konferencie ZISS, ktorá sa konala 21. a 22. februára 2013 v Trstenej, vyhlásili výsledky štvrtého ročníka súťaže Najlepší informatik samospráv Slovenska za rok 2012. Absolútnym víťazom sa stala Mariana Hurná z Prešova.
Do súťaže bolo zapojených vyše 220 informatikov z celého Slovenska, ktorí súťažili o tituly v rámci Slovenska, ale aj jednotlivých krajov. Spomedzi hodnotených kritérií významnou mierou ovplyvnili výsledky aktívna účasť informatika na práci ZISS, aktivity v rámci samosprávy ako i výsledky súťaže o najlepšiu internetovú stránku samospráv ZlatyErb.sk.
Najlepším informatikom samospráv Slovenska 2012 sa stala Mariana Hurná z Prešova, na druhom mieste sa umiestnili Roman Gnida z Trstenej, Pavel Bročko z Bánoviec nad Bebravou a Miroslav Novák z Prešova. Tretie miesto si rozdelili Ľuboš Filko z Púchova, Dušan Močarník z Liptovského Mikuláša, Živko Peev z Bratislavy a Jaroslav Ježek z bratislavskej mestskej časti Staré mesto.
Špeciálnu cenu za dlhodobý prínos v informatizácii slovenských samospráv získal Jozef Fetterik z Košíc.
Počas odbornej konferencie, okrem iných, zaznela zaujímavá prednáška Mariany Hurnej o praktických skúsenostiach s projektom: Dátové centrum a Jednotná ekonomika organizácií mesta Prešov.
Mgr. Jana Jurčišinová
 

Vyberte región